​Ex-franchisenemers slepen Biretco voor de rechter

Nog eens zes oud-franchisenemers dagen fietswinkelketen Biretco voor de rechter. Ze hebben naar eigen zeggen hun winkels geopend op basis van ondeugdelijke omzetprognoses en onrealistische winstmarges, zo meldt Het Financieele Dagblad.

De uiteindelijke marges zouden lager zijn doordat het moederconcern van Fietswereld en Profile onder meer de inkoopvoordelen voor zichzelf hield. De zes ondernemers die via Biretco inkochten konden daardoor niet profiteren van het beloofde voordeel, waardoor grote betaalachterstanden ontstonden. Inmiddels hebben alle franchisenemers hun werkzaamheden voor de fietswinkelketen gestaakt.

In een eerdere rechtszaak rond hetzelfde onderwerp werd Biretco al veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan drie ex-franchisenemers. Biretco had hen binnengehaald met brutowinstmarges die ‘onvoldoende zorgvuldig’ tot stand waren gekomen, aldus de rechter. De fietswinkelketen moest hen daarom een schadevergoeding tot 384 duizend euro betalen.

Biretco fuseerde vorig jaar met Bike Totaal en maakt sindsdien deel uit van Dynamo Retail Group. General manager Maarten de Vos van het concern wil niet reageren op de zaak. “Wij vinden de media niet het geschikte platform om een juridisch conflict uit te vechten.” De eerste inhoudelijke zitting staat gepland voor maart volgend jaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!