'Albert Heijn en Jumbo intimideren dc-personeel'

Personeel in de distributiecentra van Albert Heijn en Jumbo wordt structureel onder druk gezet en geïntimideerd. Dat meldt tv-programma EenVandaag, op basis van een groot aantal gesprekken met anonieme medewerkers.

Deze medewerkers stellen permanent opgejaagd te worden om productienormen te halen, die in hun ogen onrealistisch zijn. Vaste werknemers zouden bedreigd worden met consequenties voor salaris of baanbehoud, terwijl uitzendkrachten die tekortschieten na een waarschuwing de wacht aangezet worden.

De hoge werkdruk leidt volgens de ondervraagden tot zowel stress en conflicten als ongelukken op de werkvloer. “Alleen in ons dc zijn dit jaar al ruim zeventig ongelukken gebeurd”, aldus een anonieme Albert Heijn-medewerker. Bij Jumbo worden containers overbeladen met boodschappen, waardoor medewerkers klachten aan schouders, armen en rug zouden krijgen.

De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) vraagt werknemers misstanden te melden. Vakbond FNV stelt bij monde van bestuurder Karin Boelens bezorgd te zijn over de situatie: “Het lichamelijk welzijn van mensen is in geding.”

Albert Heijn en Jumbo zeggen zich niet in het geschetste beeld te herkennen. ‘We nemen de voorbeelden die nu door onze medewerkers worden aangekaart zeer serieus en willen graag met deze medewerkers in gesprek’, aldus de marktleider. Jumbo wijst er onder meer op dat elk magazijn inmiddels is uitgerust met een weegschaal, om te zware containers te herkennen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!