​HEMA doet aangifte na dreigementen rond Zwarte Piet

HEMA is naar de politie gestapt omdat medewerkers van zijn klantenservice ernstige bedreigingen hebben ontvangen. Zij zijn online en per telefoon belaagd door voorstanders van Zwarte Piet, meldt het Algemeen Dagblad.

HEMA kiest dit jaar alleen voor roetveegpieten in zijn filialen en liet onlangs traditionele Zwarte Pieten verwijderen uit een filiaal in Nijverdal. Die pasten volgens een woordvoerder niet bij het nieuwe beleid. HEMA neemt de bedreiging volgens hem hoog op. “We begrijpen dat er een intensief maatschappelijk debat wordt gevoerd, maar we pikken het niet als onze medewerkers de vreselijkste dingen naar hun hoofd krijgen.”

De retailer ontvangt op zijn Facebook-pagina duizenden reacties over het onderwerp. Bedreigende, racistische of onnodig kwetsende reacties worden volgens de woordvoerder verwijderd. Hoewel dat een hoop werk is, wil HEMA zijn account niet sluiten. “Maar we vinden het heel vervelend dat we opeens ‘het platform’ voor de pietendiscussie zijn geworden.”

PVV-leider Geert Wilders riep een jaar terug nog op tot een boycot omdat HEMA Zwarte Piet ‘in de ban’ zou hebben gedaan. De retailer werd in juni juist door tegenstanders beschuldigd van discriminatie door nog altijd van Zwarte Piet gebruik te maken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!