​Rotterdam krijgt grootste Primark van ons land

Primark wordt de grote publiekstrekker van het vernieuwde Rotterdamse Forum. In totaal wordt zo’n 175 miljoen euro geïnvesteerd in het project tussen de Coolsingel, Lijnbaan en Koopgoot, meldt ontwikkelaar Multi.

Het nieuwe plan komt in de plaats van de ‘koopkubus’, die 350 miljoen euro had moeten kosten. Dit ontwerp bleek echter niet haalbaar en is mede voor Primark aangepast. In de nieuwe opzet is er minder ruimte voor nieuwe winkels en kantoren en is de bouwtijd met zo’n twee jaar verkort, meldt het Algemeen Dagblad. Volgend jaar zomer moeten de werkzaamheden starten, zodat het project in 2018 opgeleverd kan worden.

Primark krijgt de beschikking over twaalfduizend vierkante meter en is daarmee de grootste huurder binnen het project, dat zo’n zestigduizend vierkante meter beslaat. De Ierse modeketen opent er een flagshipstore, nadat in 2008 al een vestiging in winkelcentrum Rotterdam Alexandrium werd geopend. Eerder werd al bekend dat Donner blijft zitten in het monumentale bankgebouw, dat in oude luister wordt hersteld. “Meer dan tweederde van de ruimten is inmiddels verhuurd”, aldus adjunct-directeur Arno Ruigrok.

Het project beschikt naast de winkels van Primark en Donner over zo’n zesduizend vierkante meter aan winkelruimte, die in handen komen van Syntrus Achmea en ASR. Daarnaast biedt het vernieuwde Forum ruimte aan 103 appartementen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!