Bilder & De Clercq heeft de heropening van zijn filiaal aan de Clercqstraat in Amsterdam uitgesteld. Het doorgestarte maaltijdconcept wil in januari zijn deuren weer openen, meldt de nieuwe storemanager Roos Coenraad tegenover Levensmiddelenkrant. Het oorspronkelijke plan was om voor de feestdagen open te gaan.

Bilder & De Clercq werd na zijn faillissement in september voor ruim een ton overgenomen door H2H Business Participations en een andere aandeelhouder. De nieuwe eigenaren waren van plan om met medeoprichter Rogier Leopold het concept nieuw leven in te blazen, maar hij vertrekt alsnog. “Mijn visie kwam niet overeen met die van de huidige eigenaren van Bilder & De Clercq”, zegt Leopold. Eerder werd al duidelijk dat medeoprichter Diederik van Gelder niet bij Bilder & De Clercq betrokken bleef.

De nieuwe eigenaren willen de nadruk leggen op het ‘moederfiliaal’, zegt Coenraad. Leopold heeft daar volgens haar andere ideeën over. Verder zullen er alleen kleine aanpassingen gedaan worden, zegt zij. “De prijs wordt bijvoorbeeld iets scherper.”