​Macintosh voor de Hoge Raad om Halfords

Macintosh Retail Group en de curatoren van Halfords eisen miljoenen van elkaar terug. De strijd tussen de twee partijen wordt gevoerd tot aan de Hoge Raad, zo laten curatoren Rinke Dulack en Robbert Roeffen weten.

Macintosh stuurde afgelopen zomer al een dagvaarding naar de curatoren voor een bedrag van ruim zeven miljoen euro. De voormalig eigenaar van de vorig jaar failliet verklaarde winkelketen zegt namelijk een pandrecht te hebben op alle te verpanden activa van Halfords. Die zekerheden heeft Halfords gegeven bij de managementbuy-out in 2013 terug in ruil voor een lening.

De curatoren verweren zich tegen de vordering, omdat de pandrechten op onrechtmatige wijze zouden zijn verkregen. Bovendien is het volgens Dulack en Roeffen nog maar de vraag of dat pandrecht geldig is voor de gehele voorraad, omdat verschillende leveranciers met verlengd eigendomsvoorbehoud werkten. Daarbij blijven ze juridisch eigenaar van hun producten tot de betaling helemaal is voldaan.

Over deze zaak loopt volgens de curatoren een procedure bij de Hoge Raad, waarvan nog niet te voorspellen is hoe lang die zal duren. Het gaat daarbij per saldo om een voorraad met een opbrengstwaarde van zo’n 2,2 miljoen euro.

De curatoren laten verder weten ruim 7,8 miljoen euro terug te vorderen bij Macintosh. Die verkochten eind 2012 als eigenaar van Halfords zeven panden aan zichzelf, om de opbrengst te verrekenen met de rekening-courantvordering. Ook die transactie is volgens de curatoren onrechtmatig.

Tientallen vestigingen van Halfords werden eind 2014 doorgestart door franchisenemers, die zelf buiten het faillissement vielen. De goodwill en IE-rechten werden daarbij voor 225 duizend euro verkocht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!