Jumbo heeft een miljoenenbudget vrijgemaakt om een deel van zijn winkelbestand te moderniseren. Komend jaar moeten minimaal 75 vestigingen worden opgeknapt, vertelt financieel directeur Ton van Veen volgens Distrifood.

Jumbo nam de afgelopen zes jaar zowel C1000 als Super de Boer over, waardoor de modernisering van de oudste winkels onvoldoende aandacht hebben gehad. De focus lag volgens Van Veen op de ombouwoperatie van de nieuwe vestigingen. “Dat is allemaal heel begrijpelijk, maar het heeft er mede toe geleid dat er roofbouw is gepleegd op onze bestaande winkels.”

De oudste winkels hebben niet alleen een investeringsachterstand, maar zagen ook regelmatig personeel tijdelijk vertrekken naar net omgebouwde vestigingen. Ze kunnen de marktgroei inmiddels niet meer bijhouden, stelt Van Veen. In totaal gaat het om 128 van de 581 supermarkten van Jumbo.

De omgebouwde C1000-winkels noteren volgens de cfo gemiddeld genomen een omzetplus. In totaal ligt de autonome groei dit jaar op anderhalf procent. Daarmee groeit Jumbo even hard als het gemiddelde in de markt.