New Balance gaat schoenen deels printen

New Balance gebruikt 3D-printers bij de productie van zijn nieuwste serie hardloopschoenen. De retailer zet de technologie in voor de middenzool van de schoen.

Het gaat om het deel van de schoen dat de ondersteuning en demping van de voet voor zijn rekening neemt. Dit is het deel dat het meest gevoelig is voor de eindgebruiker van de schoen, omdat niet iedereen dezelfde voet heeft en mensen ook op diverse manieren afzetten.

De zool wordt geprint in het door 3D Systems ontwikkelde DuraForm Flex, een elastisch soort poeder. Het voordeel van dit poeder is dat het de sportretailer in staat stelt om de hoeveelheid van het materiaal heel precies af te stemmen, afhankelijk van het model van de schoen. Hierdoor kan New Balace gemakkelijk diverse types van hetzelfde model schoen ontwikkelen, afhankelijk van de eigenschappen van de consument. Momenteel maakt het nog verschillende schoenen voor de verschillende type hardlopers.

New Balance is niet onbekend met 3D-printtechnologie. In 2013 ontwikkelde de keten al een prototype dat in zijn geheel uit delen bestond die afkomstig waren uit een 3D-printer.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!