​Supermarktbranche wederom om tafel voor cao

Supermarktketens en vakbond CNV willen het voor de Kerst eens zijn over een nieuwe cao voor supermarktpersoneel. De branche zit al sinds 2012 zonder cao, maar de onderhandelingen worden eerdaags hervat, aldus bestuurder Michiel Wallaard.

“We moeten echt voorkomen dat supermarkten straks een prijzenoorlog op arbeidsvoorwaarden gaan voeren”, zegt Wallaard in De Financiële Telegraaf. Een heikel punt in de onderhandelingen zijn de toeslagen. Zo houdt CNV vast aan de zondagtoeslag voor werknemers die op zondag werken.

FNV weet nog niet of de vakbond aanwezig zal zijn bij de nieuwe gesprekken. Bestuurder Henk van der Ploeg wijst erop dat zowel formele als informele gesprekken nog geen resultaat hebben opgeleverd. “Wij geloven niet dat de werkgevers bereid zijn tot een goede cao, omdat zij alleen maar af willen van de toeslagen.”

Wallaard ziet potentie in een regeling zoals de Bijenkorf onlangs trof met de bonden. De warenhuisketen kwam via co-creatie met FNV en CNV tot een principeakkoord, waarin onder meer de zondagtoeslag werd gehalveerd. Daar tegenover staat een loonsverhoging van ruim drie procent en worden ook de jeugdschalen flink verhoogd. De supermarktbranche is met ongeveer 260 duizend werknemers goed voor één van de belangrijkste cao’s van ons land.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!