Lidl gaat zijn volledige winkelbestand in Duitsland moderniseren. Alle 3200 vestigingen worden verbouwd of helemaal herbouwd. Dat meldt Distrifood op basis van een artikel van LebensmittelZeitung.

Vorige week ging in Offenau de eerste gemoderniseerde winkel open. De winkels worden vernieuwd naar voorbeeld van de vestiging in het Italiaanse Verona. De vestigingen krijgen onder meer een glazen pui, een gecombineerde in- en uitgang en een groter winkeloppervlak. Lidl streeft voor Duitsland naar winkels van minimaal 1600 vierkante meter.

Het investeringsbudget van de supermarktketen is voor volgend jaar met zes miljard euro hoger dan ooit. Lidl schat de kosten voor de modernisering op anderhalf miljoen per winkel.

Eerder maakte de prijsvechter al bekend de komende jaren flink te investeren in zijn Britse winkelbestand. Daar komen onder meer veertig tot vijftig winkels volgens het ‘store of the future’-concept. Nieuw zijn daarbij onder meer zelfscankassa’s, klantentoiletten en babyfaciliteiten. In Nederland opende Lidl in oktober een pilotwinkel in het Brabantse Halsteren, met onder meer een klantentoilet en een nieuwe kleurstelling.