​Buurt bezorgd over komst ‘vieze’ Haussmann

De opening van Haussmann veroorzaakt overlast en vervuiling in de Amsterdamse binnenstad. Dat stellen bezorgde buurtbewoners van de Oudezijds Voorburgwal tegen Het Parool.

Haussmann opent volgend jaar zijn deuren en gaat over onder meer een versmarkt beschikken. De bevoorrading van die versmarkt zal via de achterkant van de voormalige Vleeshal gebeuren. Dat deel van de hoofdstad is nu nog relatief rustig. “Straks staan hier vanaf 's morgens vroeg tot in de middag vrachtwagens hun goederen te laden en te lossen”, aldus zegsman Pieter de Ruiter namens de buurtbewoners.

De Ruiter benadrukt dat de inwoners niet tegen de komst van Haussmann zijn. “Maar wij zijn bang dat je hier geen gewone Amsterdammers meer zult zien, maar enkel bezoekers en toeristen. Het zal vies worden en druk en als de Vleeshal langzaam transformeert tot discotheek, hebben wij geen poot om op te staan.”

Haussmann gaat er strikt op toezien dat de overlast voor de buurt beperkt wordt, zeggen initiatiefnemer Frans van der Kraan en Mark van Ginkel van projectontwikkelaar Ivy Group. “Het is vooral in ons belang om te zorgen dat het niet vies wordt, dat mensen hun fiets niet overal maar parkeren en gebruikmaken van de fietsenkelder die onder het gebouw wordt aangelegd”, aldus Van Ginkel.

Het luxe warenhuis kan zich volgens Van der Kraan geen vervuiling veroorloven. “Het moet hier zo goed schoongemaakt worden dat je bij wijze van spreken van de vloeren kan eten.” Hij hoopt dat de versmarkt kan worden bevoorraad via het water. Hoewel daarover al langere tijd wordt gesproken, worden de waterwegen nog niet op grote schaal voor dat doel ingezet.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!