Pinkraker richt zich op supermarkten

Supermarkten zijn steeds vaker het doelwit van ramkrakers die het voorzien hebben op de pinautomaat in de winkel. Dit jaar zijn al 22 ramkraken en inbraken gepleegd bij supermarkten, waarbij de pinautomaat het doelwit was. Dat meldt De Telegraaf.

Vorig jaar lag dat aantal nog op zeven. Volgens de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) hebben ramkrakers hun werkterrein verlegd naar supermarkten, omdat de pinautomaten bij banken steeds beter beveiligd zijn. Maar volgens de NVB is de kans op buit ook bij pinautomaten in supermarkten minimaal.

Brancheorganisatie CBL van supermarkten wijst op de risico’s van het binnen neerzetten van een geldautomaat. “We zijn daar in principe geen voorstander van”, zegt een woordvoerder. “Het advies is een zaak zo onaantrekkelijk mogelijk te maken voor dieven.”

Bij de kraken bij supermarkten wordt vaak de toegangsdeur geramd met een auto en vervolgens de pinautomaat in de winkel opengebroken met inbrekersgereedschap. Ook wordt soms een ‘trekkraak’ gepleegd, door een kabel te spannen tussen de auto en de pinautomaat om die open te trekken. Hoewel de krakers meestal geen buit maken, veroorzaken ze veel schade door het aan puin rijden van bijvoorbeeld de pui en winkelinterieur.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!