​Verbod op plastic tasjes terughoudend gehandhaafd

Het verbod op gratis plastic tasjes in winkels zal gewoon op 1 januari van kracht zijn. Het verbod wordt in het begin echter terughoudend gehandhaafd. Dat heeft staatssecretaris Sharon Dijksma van Milieu donderdag laten weten in de Tweede Kamer.

De Inspectie Leefomgeving en Transport van het ministerie van Infrastructuur en Milieu wordt verantwoordelijk voor de controle op het naleven van het verbod. Zij zullen winkeliers die volgend jaar niet direct alles op orde hebben eerst een waarschuwing geven. Een volgende keer is een boete mogelijk.

De nieuwe maatregel stemt tot tevredenheid van de PvdA, maar Kamerlid Remco Dijkstra van coalitiepartner VVD noemt het overbodig en betuttelend. Hij dringt daarom aan op coulance in de beginfase van het verbod.

Het verbod geldt voor alle plastic tassen bij de toonbank van Nederlandse winkels, ongeacht formaat, wanddikte of hoe vaak klanten de tas kunnen gebruiken. De maatregel maakt onderdeel uit van een brede aanpak voor het reduceren van het gebruik van voornamelijk plastic draagtassen door consumenten. De plastic soep in de zee zou mede het gevolg zijn van het weggeven van tasjes.

Kijk hier voor meer informatie over de nieuwe regels rondom plastic tassen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!