Aldi hoeft vriesvakken niet af te dekken

Zeven filialen van Aldi kunnen door de gemeente Amsterdam niet worden verplicht hun vriesvakken af te dekken. Dat heeft de rechter vorige week bepaald, meldt Het Parool.

Amsterdam verplicht supermarktketens op basis van de Wet milieubeheer om milieubesparende maatregelen te treffen, waaronder het afdekken van vriesvakken. De gemeente legt boetes van tienduizend euro op als winkels daar niet aan meewerken. De gemeente kan zulke maatregelen verplicht stellen, als de kosten daarvan binnen vijf jaar kunnen worden terugverdiend.

Zeven Amsterdamse Aldi-filialen kwamen in verzet tegen de maatregel, omdat het volgens hen langer dan vijf jaar duurt om de investering in het afdekken van vriesvakken terug te verdienen. De rechter gaf hen daarin gelijk. De gemeente Amsterdam is teleurgesteld in de uitspraak en denkt na over vervolgstappen. “De supermarktbranche is juist goed bezig met energiebesparende maatregelen”, zegt een woordvoerder van de gemeente. “Het is jammer dat Aldi daar niet in meegaat.”

Uit onderzoek blijkt dat supermarkten veertig tot 55 procent energie kunnen besparen door koel- en vriesvakken af te dekken. In 2010 sloot Amsterdam hierover een convenant met supermarkten, maar Aldi deed daar niet aan mee.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!