'V&D ziet omzet nog steeds dalen'

V&D koerst dit jaar opnieuw af op een verlies van tientallen miljoenen. Dat meldt RTL Z op basis van uitgelekte stukken.

De omzet van de warenhuisketen loopt tot en met november zeven procent achter ten opzichte van een jaar geleden, blijkt uit de cijfers. Het verlies is, vóór betaling van rente en belasting, ruim 24 miljoen euro.

V&D nam eerder dit jaar ingrijpende maatregelen om de kosten te drukken. Zo liet de warenhuisketen in juli weten vierhonderd arbeidsplaatsen te schrappen. Die maatregel kwam in de plaats van een structurele loonsverlaging voor alle werknemers, die V&D in januari aankondigde. De rechter stak een stokje voor het loonoffer. Naast de ontslagronde wist V&D de huren van een groot aantal panden te verlagen.

In mei liet ceo John van der Ent al weten in 2016 weer break-even te willen draaien en in 2017 winst te maken. Dat is nog altijd het plan, laat een woordvoerder weten. Hij wijst erop dat de ontslagronde drukt op de resultaten. “De kosten van het sociaal plan zijn fors. Dat we dit jaar verlieslatend zijn, is voor ons geen verrassing. We liggen op koers.”

V&D heeft sinds 2010, toen investeringsmaatschappij Sun Capital werd overgenomen, geen winst meer gemaakt. Vorig jaar boekte de retailer een nettoverlies van 49 miljoen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!