Appdate: de Bijenkorf, Kleding.nl en fonQ

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailWatching geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van de Bijenkorf, Kleding.nl en fonQ.

De Bijenkorf
De Bijenkorf heeft al jaren een app voor tablet en smartphone, maar breidt die nu uit met een extensie voor de Apple Watch. Hiermee is het warenhuis naar eigen zeggen de eerste Nederlandse retailer die de Apple Watch combineert met iBeacontechniek. Voor de nieuwe feature werkte de Bijenkorf samen met Emakina.
Met de nieuwe extensie kunnen gebruikers van de Apple Watch in de winkel direct hun puntensaldo, puntenwaarde en memberstatus zien. Dankzij de iBeacons, die sinds vorig jaar in de Bijenkorf-filialen zijn geïnstalleerd, krijgen ze automatisch bericht over hun puntensaldo als ze de winkel binnenkomen. Ook kunnen ze ervoor kiezen automatisch herkend te worden bij de kassa.

Fashiola
Kledingzoekmachine Kleding.nl kwam in augustus al met een eigen app voor de Nederlandse markt. Daarmee kunnen gebruikers de collectie van ruim tweehonderd kledingretailers doorzoeken, waaronder HEMA, Wehkamp en Zalando. De app is een succes: na drie maanden was hij al vijftigduizend keer geïnstalleerd. Daarom lanceert Kleding.nl nu ook een internationale app voor zusterbedrijf Fashiola. De Fashiola App kan gebruikt worden in Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk en Spanje. Hij herkent automatisch in welk land de gebruiker is en toont de voor dat land beschikbare winkels en merken. De bedoeling is om de app volgend jaar verder uit te rollen naar Italë en Zweden.

Interieur Shopper
Ook bij fonQ.nl is het nu mogelijk om via een app online te shoppen. Die is ontwikkeld door DevMobile en onder de naam Interieur Shopper te vinden in de App Store. Het is een onafhankelijke app, zo staat te lezen op de website van de appontwikkelaar. FonQ heeft zijn goedkeuring gegeven, maar geen opdracht tot ontwikkeling van de app. FonQ heeft zelf nooit een app gelanceerd.

“Ik download twee keer per dag de complete database van fonQ.nl, die zij via een feed beschikbaar stellen”, zegt DevMobile-oprichter Jeroen Baidenmann over de werkwijze. “Bovenop deze data heb ik een zelf ontwikkelde zoekmachine gezet.” Interieur Shopper is beschikbaar voor iPad en iPhone. DevMobile maakte eerder vergelijkbare applicaties voor bol.com, Wehkamp en Zalando.


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in