Aldi maakt grote sprong in personeelstevredenheid

Aldi scoort van alle supermarktketens in Nederland het best als het gaat om tevredenheid van werknemers. Dat blijkt uit een groot personeelsonderzoek van zakenblad Incompany.

Binnen de sector detail- en groothandel eindigde Aldi in het jaarlijkse Incompany 200-onderzoek, waarbij de tevredenheid bij de tweehonderd grootste werkgevers van Nederland wordt onderzocht, op een vierde plaats. De Duitse discounter kreeg een score van 6,88.

De score van Aldi is opvallend, omdat de supermarkteten vorig jaar met 5,87 een vol punt lager scoorde. Bovendien stelde de Arbeidsinspectie in 2013 nog een onderzoek in naar de werkomstandigheden bij Aldi, naar aanleiding van kritiek van onder meer vakbond CNV. Op basis daarvan kondigde de prijsvechter vorig jaar een plan van aanpak aan om de arbeidsomstandigheden te verbeteren, onder meer door een afdeling personeelszaken op te richten. Incompany spreekt van een ‘metamorfose’ bij de keten.

De werkdruk bij Aldi zou in het verleden te hoog zijn geweest en volgens CNV hing er een ‘sfeer van angst en intimidatie’. Nu beoordeelt het personeel de werksfeer met een 7,09, contact met leidinggevenden met een 7,23 en collegialiteit met een acht. Ook baanzekerheid (7,68) en bonussen (7,59) scoren goed.

Sligro Food Group staat met met 6,95 op de tweede plaats, gevolgd door Lidl (6,60), Albert Heijn (6,48) en Vomar (6,33). Jumbo eindigt een stuk lager, met een beoordeling van 5,87. De eerste positie is voor een speler buiten de supermarktbranche: IKEA.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends