Ontslagvergoeding bij V&D op losse schroeven

Honderden werknemers van V&D die dit najaar hun baan verloren, lopen hun ontslagvergoeding mis. Dat verwachten de vakbonden FNV en CNV.

Circa vierhonderd medewerkers werden eerder dit jaar ontslagen toen de keten moest bezuinigen op zijn loonkosten. V&D had geprobeerd die ontslagronde te voorkomen door een loonoffer te vragen aan zijn personeel. De rechter veegde dat plan na protesten van de bonden echter van tafel. Voor de werknemers die vervolgens boventallig werden verklaard, was een sociaal plan opgesteld. Die afspraken staan waarschijnlijk op losse schroeven, verwacht bestuurder Niels Suijker van FNV. “Ze moeten er ernstig rekening mee houden dat ze dat bedrag mislopen”, zegt hij tegen RTL Z.

V&D verkeert inmiddels bijna een week in surseance. Tientallen partijen hebben belangstelling voor het bedrijf. De bewindvoerders starten op korte termijn gesprekken met een aantal van de mogelijke overnamekandidaten. Het is nog niet duidelijk wie zich gemeld hebben als mogelijke koper. Naar verwachting kunnen de bewindvoerders in januari meer duidelijkheid geven over de voorstellen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!