Nederlanders massaal naar Duitse supers voor vuurwerk

Filialen van Lidl en Aldi in Duitsland krijgen deze dagen duizenden Nederlanders over de vloer voor de aanschaf van goedkoop vuurwerk. Eén op de tien vuurpijlen komt dit jaar uit Duitsland, schrijft het Algemeen Dagblad.

Vuurwerk is in Duitsland de helft goedkoper dan in Nederland en ligt gewoon in de supermarktschappen. Nederlandse vuurwerkverkopers lopen zo’n tien procent omzet mis door de concurrentie van de Duitsers, meent Leo Groeneveld, voorzitter van de Belangenvereniging PyroTechniek Nederland. De lagere prijs bij de oosterburen komt volgens hem vooral doordat de veiligheidseisen voor opslagplaatsen en verkooplocaties in Duitsland veel lager zijn. In Nederland zijn die flink opgeschroefd na de vuurwerkramp in Enschede.

Vuurwerk kopen in het buitenland mag alleen in hoeveelheden tot 25 kilo en als er een Nederlandse gebruiksaanwijzing bij zit. Ook moet de aankoop vooraf gemeld worden bij de Inspectie Leefomgeving en Transport. Wie zich niet aan deze voorwaarden houdt en toch vuurwerk in het buitenland koopt, begaat een economisch delict en riskeert een minimale boete van 400 euro. De pakkans is echter klein.

In eigen land ligt Aldi onder vuur, omdat de keten dit jaar vuurwerk verkoopt met de naam ‘Parijs’. Dat meldt RTL Nieuws. Onder meer Die Welt schrijft dat Aldi ‘zich moet schamen’ en ook op social media wordt afkeurend gereageerd. Aldi zelf zegt dat de Parijs-reeks al lang voor de aanslagen in de Franse hoofdstad werd geproduceerd, en er niets mee te maken heeft.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!