DA en D.I.O. willen samenwerken

Drogisterijketen D.I.O. is in onderhandeling over een mogelijke samenwerking met Nederlandse Drogisterij Service. Dat is de nieuwe eigenaar van DA, dat dinsdag failliet ging en direct een doorstart maakte.

“FACO-D.I.O., Nederlandse Drogisterij Service en Holland Pharma zien gezamenlijk kansen om een gezonde, toekomstbestendige organisatie met groeimogelijkheden neer te zetten voor de zelfstandige drogist”, aldus Henk Castelijns, interim-ceo van de Nederlandse Drogisterij Service. Een samenwerkingsverband in de zelfstandige drogisterijmarkt een langgekoesterde wens, zegt Jos Jongstra, algemeen directeur van D.I.O.-eigenaar FACO.

Dinsdag werd enkele uren na het faillissement van DA bekendgemaakt dat direct een doorstart wordt gemaakt. De financiële problemen van de drogisterijketen zijn voor een groot deel veroorzaakt door terugkerende ruzies met franchisers, die het overgrote deel van de DA-filialen exploiteren. De conflicten gingen meestal over de uitrol van nieuwe winkelformules. Vele honderden franchisenemers keerden DA in de loop der jaren de rug toe, waarvan tientallen overstapten naar D.I.O.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!