​Vraagtekens bij doorstart DA

Vakbonden en de advocaat van de franchisenemers van DA hebben twijfels bij de snelle doorstart van DA. Zij vermoeden een vooropgezet plan, mede omdat de directeur van DA en die van het moederbedrijf van de koper broers zijn.

FNV en CNV vragen zich af of het faillissement van DA echt nodig was geweest. Ook bij het aanblijven van Henk Castelijns als directeur van Nederlandse Drogisterij Service, dat DA heeft overgenomen, hebben ze bedenkingen.

Ludwig Castelijns, de jongere broer van de DA-ceo, staat al twintig jaar aan de leiding van Mosadex, waar Nederlandse Drogisterij Service onder valt. Het faillissement van de drogisterijketen is voor hem gunstig, omdat de overnameprijs daardoor daalt. Advocaat Theunis Meijer zei tegenover de NOS dan ook dat de overname waarschijnlijk al enige tijd ‘in de week’ lag.

Henk Castelijns en een woordvoerder van Nederlandse Drogisterij Service ontkennen dat de overname een vooropgezette strategie was. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft de overname in een spoedbesluit voorlopig goedgekeurd.

Lees meer over de doorstart en de toekomst van DA op RetailWatching.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!