Formule 1-technologie helpt supermarkten

De Britse Formule 1-renstal Williams helpt supermarkten in het energiezuiniger maken van hun koelkasten. De ingenieurs van het team ontwikkelden een speciaal gevormde plastic strip die de luchtstroom in de koelkast optimaliseert. Daarnaast zorgt de strip er voor dat de koude lucht niet ontsnapt. De uitvinding moet supermarktketens een stroombesparing van miljoenen euro's opleveren.

Williams brengt zijn koelkaststrip in januari 2016 op de markt op de markt. De strips zijn de afgelopen maanden al getest door Sainsbury's. De Britse retailer is enthousiast over het systeem en gaat het gebruiken in zijn vestigingen.

Het onderzoeksteam van Williams richt zich sinds kort op meer dan alleen de ontwikkeling van Formule 1-auto’s. Zo doen de ontwerpers ook onderzoek naar de ontwikkeling van hybridesystemen en volledig elektrische auto’s. De uitstap naar luchtstroomsystemen was volgens het team een voor de hand liggende, omdat dergelijke systemen van groot belang zijn in de ontwikkeling van een Formule 1-auto.Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!