​Curatoren onderhandelen over failliet Macintosh

Macintosh Retail Group is woensdag op verzoek van de bewindvoerders failliet verklaard. De bewindvoerders John Huppertz en Ben Meijs zijn daarbij benoemd tot curatoren, zo laat het moederbedrijf van onder meer Dolcis en Manfield weten.

Het faillissement is alleen uitgesproken over Macintosh Retail Group. Dochterbedrijven Hoogenbosch Retail Group, Dolcis, Invito, Manfield en PRO verkeer nog altijd in surseance van betaling. Dat geldt niet voor Scapino en het Belgische Brantano, waarvoor nooit uitstel van betaling is gevraagd.

Alle winkels van Macintosh Retail Group blijven vooralsnog geopend. De curatoren bekijken inmiddels samen met de huisbanken van Macintosh, die naar verluidt een kleine honderd miljoen in het winkelbedrijf hebben zitten, alle mogelijke scenario’s. Ze onderhandelen inmiddels met meerdere geïnteresseerde partijen, met als doel zoveel mogelijk onderdelen van Macintosh te verkopen.

Verschillende retailers hebben volgens De Telegraaf belangstelling voor de schoenenketens. Zo zou Bristol in de race zijn voor winkels van branchegenoot Scapino, terwijl Nelson Schoenen interesse heeft in een aantal Manfield-vestigingen. Daarnaast azen Belgische partijen op de andere formules van Macintosh.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!