Leveringen bij DA hervat

De franchisenemers van DA krijgen sinds donderdag weer goederen geleverd vanuit de groothandel van het bedrijf. Sinds de surseance van betaling waren de leveringen gestaakt.

“De ondernemers hebben last gehad van de surseance van betaling, daar winden we geen doekjes om”, zegt directeur Henk Castelijns van de nieuwe eigenaar Nederlandse Drogisterij Service tegen Careality. De leveringen worden hervat vanuit de voormalige groothandel van DA. “Holland Pharma is meerderheidsaandeelhouder en staat ons bij waar ze kunnen”, aldus Castelijns. “Maar het assortiment is anders dan dat van DA. Vandaar dat deze activiteiten naast elkaar blijven plaatsvinden.”

Over de voorgenomen samenwerking met branchegenoot D.I.O., die vorige week werd aangekondigd, kan Castelijns nog niks zeggen. “We spreken nu over een ‘letter of intent’ en zolang deze geldt, opereren we apart van elkaar.”

DA Retailgroep ging op 29 december failliet en maakte direct een doorstart onder Nederlandse Drogisterij Service, onderdeel van groothandelsbedrijf Holland Pharma. Een week eerder vroeg de drogisterijketen uitstel van betaling aan. De winkels zijn open gebleven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!