La Place sluit deuren in Antwerpen

De enige vestiging van La Place in België is sinds zaterdag gesloten. Dat bevestigt een woordvoerder van V&D tegenover RetailNews. Eerder sprak V&D de intentie uit om alle winkels en restaurants open te houden tijdens het faillissement.

La Place is in Antwerpen gevestigd in winkelcentrum Shopping Stadsfeestzaal. “De vestiging was hier de afgelopen acht jaar erg succesvol”, zegt manager Steven Bervoets van Shopping Stadsfeestzaal tegen Het Laatste Nieuws. Bij het Antwerpse restaurant werken ongeveer dertig mensen.

De vestiging in Antwerpen draaide goed, zegt Bervoets. “Die in Kortrijk niet, die ging twee jaar geleden dicht. Een sluiting in Antwerpen had ik niet verwacht.” Hij zegt niet te weten hoe lang de vestiging gesloten blijft.

De vestiging in zou Antwerpen sowieso dit jaar gesloten worden, stelt de woordvoerder. “Dat stond al op de planning. Door het faillissement is de sluiting alleen vervroegd.” Er staan volgens Van Wijk geen andere filialen op de nominatie om gesloten te worden.

La Place maakt, in tegenstelling tot de warenhuisketen, nog wel winst. De curatoren lieten deze week weten V&D alleen als geheel of grote delen ervan te willen verkopen. Ook de verkoop van La Place als losse formule zou tot de mogelijkheden behoren.

Lees meer toekomstscenario's voor V&D op RetailWatching.

RetailTrends