Geldtransporteur kijkt mee met retailer

RCCS, het bedrijf achter geldkluis Smart Safe, kan op afstand meekijken bij het openen en sluiten van de winkel. Hierdoor hoeven winkeliers geen tweede werknemer in te roosteren voor deze momenten.

Veel retailers verzorgen de opening en sluiting van hun winkel door twee personeelsleden, als onderdeel van de veiligheidsprocedure. RCCS werkt sinds kort samen met beveiligingsorganisatie Trigion om gebruikers van de Smart Safe hierbij te assisteren op afstand. Trigion kijkt op afstand mee via videosystemen en fungeert daardoor als het tweede paar ogen.

De Smart Safe zorgt er sinds afgelopen jaar al voor dat retailers niet meer met hun omzet over straat naar de afstortkluis van de bank hoeven. Zij stoppen het geld in de kluis en RCCS haalt het op. Het bedrag staat de volgende dag op de rekening van de ondernemer.

Verder telt de machine de bankbiljetten. Zodra het geld in de kluis ligt is RCCS verantwoordelijk voor het bedrag. Zij komen de geldcassette uit de kluis halen, om die te vervangen voor een leeg exemplaar. De volle cassette kan pas worden geopend in een beveiligde ruimte van de cashverwerking. De inhoud wordt waardeloos als een overvaller de met inkt beveiligde geldcassette probeert te openen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!