Outletcenter Zoetermeer in 2019 open

De Holland Outlet Mall in het centrum van Zoetermeer gaat eind 2019 open. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Eerder was projectontwikkelaar Provast van plan om in 2016 te starten met de bouw, zodat het outletcentrum in 2018 kon openen. Beide zijn nu een jaar uitgesteld, omdat Provast nog met de gemeente in overleg is.

Het gesprek gaat vooral over de vraag hoe de outlet de plek van de huidige woonboulevard Woonhart gaat innemen. Er komt zevenduizend vierkante meter winkelruimte bij en het nieuwe winkelcentrum wordt via een overkapping verbonden met het Stadshart. Verder komen er tweeduizend nieuwe parkeerplaatsen en moeten kruispunten worden aangepast voor de verwachte toename van verkeersdrukte.

Voor deze plannen moet het bestemmingsplan worden aangepast, wat volgens een woordvoerder van Provast twee jaar in beslag neemt. Halverwege 2018 moet de bouw beginnen. “Er is behoefte aan”, zegt de woordvoerder over het outletcenter. “Mensen moeten nu nog helemaal naar Roermond of Lelystad voor een outletcenter.” Hij verwacht dat de Holland Outlet Mall vijf miljoen bezoekers per jaar kan trekken.

Zoetermeerse winkeliers, vastgoedeigenaren en bewoners hebben zich eerder sceptisch uitgelaten over de outlet. Zo zien winkeliers in het centrum de Holland Outlet Mall liever dichterbij hun winkelgebied komen, om te kunnen profiteren van de extra bezoekers. Bewoners maken zich vooral zorgen om files rond het nieuwe koopjescentrum.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!