​‘2016 lastig jaar voor tech startups’

Private investeerders zijn dit jaar voorzichtiger met investeringen in tech startups. Ze zouden alleen nog bereid zijn te investeren in geheide successen, meldt The Wall Street Journal.

Veel startups zullen genoodzaakt zijn om hun heil bij openbare investeerders te zoeken als banken en investeringsmaatschappijen. Deze zullen minder snel investeren in dergelijke startups, omdat de prijs van de aandelen van grote voorgangers als Alibaba en Etsy het afgelopen jaar na hun beursgang terugvielen tot onder de instapprijs.

De grootste klap verwachten analisten te zien bij de startups die tech inzetten om het bezorgen van producten gemakkelijker te maken. Verschillende startups door heel de Verenigde Staten breiden deze dienstverlening uit maar doen dit zonder een zekere mate van winstgevendheid. Het zal voor hen lastig worden om nieuwe investeerders aan zich te binden.

Startups die het afgelopen jaar hun investeringen bij openbare investeerders zochten haalden 9,5 miljard dollar op. In 2014 was dit nog 40,8 miljard dollar. Het aantal tech startups die hun geld bij openbare investeerders ophaalden liep tegelijkertijd terug van 62 tot 29. Die daling zet naar verwachting dit jaar door.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!