Amsterdam in hoger beroep om koelvakken Aldi

De gemeente Amsterdam legt zich niet neer bij het gerechtelijke besluit dat Aldi zijn koelvakken niet hoeft af te dekken. Dat meldt Het Parool.

Zeven Aldi-filialen worden door de gemeente verplicht om hun koelvakken af te dekken, als milieubesparende maatregel. Amsterdam beroept zich daarbij op de Wet milieubeheer en legt boetes van tienduizend euro op aan winkels die niet meewerken.

Een wettelijke voorwaarde bij zulke maatregelen is dat de investeringen die bedrijven daarvoor moeten doen, binnen vijf jaar kan worden terugverdiend. De Aldi-winkels waren van mening dat dat niet kon en stapten daarmee naar de rechter, die hen gelijk gaf.

De gerechtelijke uitspraak is niet alleen ernstig voor de stad, maar voor het hele land, meent wethouder Abduheleb Choco van duurzaamheid. “Het Amsterdamse beleid heeft zich bewezen. Daarom gaan we hangende de uitspraak gewoon door met onze controles.”

Uit onderzoek blijkt dat supermarkten veertig tot 55 procent energie kunnen besparen door koel- en vriesvakken af te dekken. In 2010 sloot Amsterdam hierover een convenant met supermarkten, maar Aldi deed daar niet aan mee.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!