​‘Naam V&D is voorgoed besmet’

De koper van V&D zal de warenhuisketen hoogstwaarschijnlijk onder een andere naam doorstarten. De naam V&D is namelijk voorgoed besmet, zeggen ingewijden uit de retailwereld tegen NRC Handelsblad.

De curatoren maken deze week een keuze uit de voorstellen die de overnamekandidaten hebben ingediend. De bewindvoerders hebben de voorkeur om V&D als geheel of in grote delen te verkopen om zo min mogelijk onverkoopbare onderdelen over te houden.

Curatoren vinden daarnaast graag een koper die veel werknemers overneemt, zegt insolventieadvocaat Wouter Jongepier. “Als er bij een snelle doorstart veel banen behouden blijven, verminderen de kosten voor de boedel.” Na een faillissement betaalt uitkeringsinstantie UWV de lonen namelijk door, maar die moeten later worden terugbetaald uit de boedel.

Het is niet bekend welke partijen belangstelling hebben voor de warenhuisketen. Sun Capital heeft zich nog niet officieel als gegadigde gemeld, laat een woordvoerder weten. Het zou echter kunnen dat de huidige eigenaar dat alsnog doet.

De Canadese retailer Hudson’s Bay wordt gezien als logische koper vanwege de winkellocaties. De keten heeft naar verluidt vastgoedeigenaren van V&D-panden bij elkaar geroepen om de mogelijkheden voor de panden te bespreken. De winkelpanden vallen buiten de boedel die de curatoren momenteel aanbieden. Een koper van V&D en de winkellocaties moet daarom ook een akkoord bereiken met de vijftien eigenaren van 62 panden. Wanneer de curatoren een koper voor V&D vinden, willen vastgoedpartijen echter ‘constructief meewerken’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!