​Kledingketen Norah wil flink groeien in 2016

Norah opent in het eerste kwartaal van dit jaar zeker vier nieuwe winkels. De damesmodeketen komt naar Eindhoven, Oss, Roosendaal en Tilburg en is ook met andere filialen bezig. Dat laat marketingmanager Marijke van der Linden weten aan RetailNews.

Norah ging ruim een jaar terug van start. Inmiddels zijn er twintig vestigingen in de noordelijke helft van het land, waarin klanten terecht kunnen voor de maten 36 tot en met 48. De retailer wil nu ook het zuiden van het land veroveren, zegt Van der Linden. “Ik voorzie een flinke groei van ons winkelbestand in 2016.”

Dat de keten juist nu heel hard wil groeien komt volgens de marketingmanager door de grillige markt, waarin consumenten niet weten wat ze over een halfjaar willen kopen. Norah maakt haar eigen collecties, waardoor de winkels wekelijks van nieuwe items voorzien kunnen worden.

Daarnaast biedt ook de huurmarkt kansen, stelt Van der Linden. De toenemende leegstand maakt het mogelijk om snel meer winkels te openen. “Wij maken daarvoor gebruik van bestaand winkelinterieur en openen daarom vaak al binnen een week onze deuren.”

Norah tekent alleen kortlopende huurcontracten, zodat de retailer eerst kan bekijken of een locatie bevalt. “Natuurlijk met de intentie om er voor de lange termijn een succesvolle winkel neer te zetten”, zegt Van der Linden.

De damesmodeketen beschikt verder sinds november over een eigen webshop, waar klanten terecht kunnen om kleding aan te schaffen. Norah maakt onderdeel uit van groothandelsbedrijf Buur Fashion, maar heeft daar volgens Van der Linden verder weinig mee van doen. “We hebben alles in eigen beheer”, stelt zij.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!