Shopadvisor zet in op beacontechnologie

Shopadvisor koppelt beacontechnologie aan het aankoopgedrag van consumenten. Daardoor kan de shoppingdienst op maat gemaakte aanbiedingen naar zijn gebruikers versturen.

Beacons zijn de afgelopen jaren steeds meer in gebruik genomen door retailers. De kleine bluetoothmodules stellen retailers en winkelcentra in staat consumenten aanbiedingen te versturen zodra zij bij hun winkel in de buurt zijn. Daarnaast kunnen de beacons ook zo specifiek ingesteld worden dat ze zien in welk gangpad de consument zich begeeft. Shopadvisor koppelt deze manier van beacongebruik aan het shopgedrag van de consument.

De software werkt als een filter en zorgt ervoor dat de consument geattendeerd wordt op producten die aansluiten op zijn aankoophistorie. Zo kan het zijn dat consumenten die in een winkel zijn een pushbericht ontvangen wanneer zij het gangpad met schoenen in gaan. In het bericht zit vervolgens een kortingscoupon voor een paar schoenen dat de klant eerder online heeft opgezocht. Daarnaast bevat het bericht extra informatie over het product.

Met de dienst wil Shopadvisor retailers helpen in het bereiken van de consument. Het is volgens het shoppingplatform een ideale manier om de brug tussen on- en offline verkoop te verkleinen.


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!