'Gat V&D voorlopig niet opgevuld'

Als V&D door het faillissement filialen moet sluiten, levert dat een blijvende leegte op in tientallen binnensteden. Dat blijkt uit een enquête van het Algemeen Dagblad onder binnenstadsmanagers.

De meeste centrummanagers van de 28 steden die de enquête hebben ingevuld, vrezen niet snel een nieuwe huurder te vinden voor de V&D-panden. Slechts zeven van hen rekenen binnen een half jaar op een alternatief.

Het is volgens meerdere steden onwaarschijnlijk dat 'dit volume aan winkelruimte snel wordt weggezet'. Vooral de steden met minder dan honderdduizend inwoners worden hard geraakt. De meeste binnenstadsmanagers hopen met tijdelijke pop-upstores acute leegstand tegen te gaan, maar rekenen niet op kandidaten voor langere tijd.

Door het faillissement zal V&D naar verwachting uit tientallen steden verdwijnen. De warenhuisketen is intussen met tien serieuze kandidaten in gesprek over een doorstart. Over welke partijen dat zijn, geven de curatoren naar verwachting volgende week meer duidelijkheid.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends