Docdata staat V&D-voorraad af tegen vergoeding

Docdata ontkent dat het de volledige voorraad voor de webshop van V&D vasthoudt in het magazijn. Leveranciers kunnen de producten tegen een vergoeding ophalen bij het distributiecentrum in Waalwijk, zegt directeur Jack Heijkans tegen het Brabants Dagblad.

“We rekenen een vergoeding voor het werk dat we er aan hebben”, aldus Heijkans. Het deel van de voorraad dat van V&D zelf is, houdt Docdata voorlopig wel vast. De fulfilmentpartner heeft nog zo’n anderhalf miljoen euro tegoed van de failliete warenhuisketen. Docdata beroept zich op het zogeheten retentierecht, wat betekent dat een schuldeiser het recht heeft de levering van producten op te schorten totdat de rekening is voldaan.

Docdata is in gesprek met de curatoren, zo zegt Heijkans. Die vinden dat de opstelling van de fulfilmentpartner ‘alle betrokkenen schade oplevert’, omdat de goederen zo niet in de verkoop kunnen worden gebracht. De bewindvoerders willen dat de goederen zo snel mogelijk worden vrijgegeven, om ze in overleg in de winkels te verkopen.

De webshop werd onmiddellijk na surseance gesloten en zal ten tijde van het faillissement niet worden heropend. Docdata zou nog tot eind januari fulfillmentpartner zijn van de warenhuisketen, die CB koos als nieuwe partner voor de logistieke diensten van zijn online activiteiten.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends