V&D-leveranciers overwegen stappen tegen curatoren

Leveranciers van V&D willen de regel dat zij maximaal zeventig procent van de waarde van hun producten terugkrijgen, van tafel hebben. Verschillende van hen dreigen met stappen tegen de curatoren, meldt Het Financieele Dagblad op basis van gesprekken met betrokkenen.

Een deel van de leveranciers kreeg eind december te horen dat zij zeventig procent van de inkoopwaarde van hun producten terugkrijgen, met een maximum van zeventig procent van de uiteindelijke verkoopwaarde. Bij een uitverkoop met flinke kortingen, levert dat een fors verlies op. Buiten V&D om zouden ze hun producten tegen normale prijzen kunnen verkopen, aldus de leveranciers. De korting van dertig procent is eenzijdig en zonder overleg met de leveranciers opgelegd door de curatoren.

De leveranciers hebben geen toegang tot hun goederen, omdat er na het faillissement een afkoelingsperiode is ingesteld van twee maanden. Er is geen wettelijke grond om de korting op te leggen, stellen betrokkenen. “Hier wordt gewoon misbruik gemaakt van de afkoelingsperiode.”

Niet alle producten kunnen overigens al in de verkoop worden gebracht, omdat fulfilmentpartner Docdata het deel daarvan dat van V&D zelf is vasthoudt in zijn distributiecentrum. De goederen die eigendom zijn van de leveranciers, kunnen zij tegen een vergoeding bij Docdata ophalen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!