Uitbreiding voor P.C. Hooftstraat

Vanwege steeds grotere belangstelling van retailers voor een pand in de P.C. Hooftstraat, krijgt de luxe Amsterdamse winkelstraat er honderd meter bij. Dat voornemen heeft bestuurder Paul Slettenhaar bevestigd tegenover De Telegraaf.

Er komt nu ook een luxe winkelgebied in het tot nu toe rustige deel van de straat, tussen de Hobbemastraat en Stadhouderskade. Dit deel van de P.C. wordt vanaf komende zomer gerenoveerd in dezelfde stijl als de rest van de straat.

Vanwege het gebrek aan ruimte zijn de afgelopen jaren al verschillende kledingzaken uitgeweken naar het oostelijke deel van de straat. De grote belangstelling voor een winkelpand in de P.C. heeft afgelopen jaar gezorgd voor een huurprijsstijging van tien procent, tot 2200 euro per vierkante meter per jaar. Retailers zijn bovendien soms bereid één tot twee keer de jaarwinst van een winkel te betalen, om het pand over te nemen.

Pandeigenaren in de P.C. Hooftstraat proberen zittende huurders soms weg te krijgen, omdat er altijd wel een internationaal merk klaarstaat dat een veel hogere huur wil betalen. Zo wist Vastned de huur van het pand van Hugo Boss met veertig procent omhoog te krijgen, na het vertrek van de fashionretailer. Ook de eigenaar van het pand van Oger wil zijn huurder eruit hebben.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!