'Sun Capital wilde La Place op valreep verkopen'

V&D-eigenaar Sun Capital heeft afgelopen najaar geprobeerd de zelfstandige filialen van La Place te verkopen. Daarvoor werd een zakenbankier van ABN AMRO ingehuurd, meldt De Financiële Telegraaf op basis van bronnen in de financiële wereld.

Sun Capital werd volgens de krant echter ingehaald door de tijd. De investeringsmaatschappij besloot uiteindelijk zelf de stekker uit V&D te trekken, toen er vanwege tegenvallende verkopen opnieuw extra miljoenen geïnvesteerd moesten worden.

De verkoopplannen laten volgens retailexpert Rupert Parker Brady zien in welke benarde situatie Sun Capital zat. Hij denkt dat het bedrag dat V&D nodig had ongeveer even groot was als wat de horecaformule moest opleveren.

La Place heeft V&D volgens Parker Brady nog een hele tijd in de lucht weten te houden. Al zijn winsten kwamen ten goede aan de verliesgevende warenhuisketen, tot ‘grote frustratie van de directie en al het personeel van La Place’.

Doordat de vernieuwing binnen de horecaformule uitbleef, is de winst volgens de retailexpert onder druk komen te staan. “Ik hoorde dat er over de eerste elf maanden van 2015 nog geen anderhalf miljoen euro winst is gemaakt.” La Place was over 2014 nog goed voor vijf miljoen euro winst, bij een omzet van 230 miljoen.

La Place werd eind december samen met V&D failliet verklaard. De curatoren hebben inmiddels een selectie gemaakt van ruim tien serieuze overnamekandidaten. Welke partijen dat zijn, is nog niet bekendgemaakt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!