​Meerdere biedingen op V&D en La Place

De curatoren van V&D hebben ‘verschillende nadere biedingen’ ontvangen voor zowel de warenhuisketen als zusterformule La Place. Ze laten maandag weten bezig te zijn deze biedingen te bestuderen en te vergelijken.

De curatoren willen de komende dagen met een handvol partijen verder spreken, om eind deze week meer duidelijkheid te kunnen geven over de toekomst van het retailconcern. De voorkeur ligt bij één nieuwe eigenaar, al is het volgens de NOS ook mogelijk dat er afzonderlijke kopers gevonden worden voor het distributiecentrum, La Place en de winkels van V&D. “Uiteindelijk willen we maximaal drie verschillende eigenaren voor de V&D vinden”, aldus een woordvoerder.

Vorige week werd door de curatoren al een selectie van ruim tien serieuze kandidaten gemaakt uit binnen- en buitenland, die toegang kregen tot een speciaal ingerichte dataroom. Zij kregen tot zondag de tijd een bod uit te brengen.

Hudson’s Bay zou onder die geïnteresseerden zitten, terwijl de huidige eigenaar Sun Capital zich niet had gemeld. Ahold en Blokker zouden op hun beurt interesse hebben getoond in winkelpanden van V&D, zonder daarbij in de race te zijn voor een overname van de warenhuisketen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!