Rabobank en KPN maken mobiel betalen mogelijk

Klanten van Rabobank met een KPN-abonnement kunnen binnenkort mobiel betalen met hun smartphone. De bank maakt zijn Rabo Wallet applicatie beschikbaar in de Google Play Store.

Om de app te kunnen gebruiken moeten klanten een Android-smartphone hebben die voorzien is van de nieuwe NFC simkaart van KPN. Vervolgens kunnen zij de Rabo Wallet downloaden op hun telefoon en deze gebruiken als digitale bankpas. Daarnaast kunnen gebruikers er klantkaarten, ledenpassen en kortingsbonnen in opslaan en aanbiedingen ontvangen. Ook kunnen ze hun saldo checken en parkeerkosten betalen. Betalingen worden direct van de betaalrekening afgeschreven, net als bij een bankpas.

De nieuwe simkaart met NFC-chip van KPN maakt vrijwel alle toestellen vanaf Android 4.4 geschikt om te betalen met de Rabo Wallet. Alle nieuwe mobiele abonnees van KPN ontvangen sinds 1 januari een zo'n simkaart. Bestaande abonnees krijgen hem op aanvraag of bij de reguliere vervanging van hun simkaart. Wanneer Rabo Wallet beschikbaar komt voor Apple-toestellen, is nog onbekend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!