Blokker Holding rekt betalingstermijn eenzijdig op

Leveranciers van Big Bazar, Blokker en Xenos hebben een brief gekregen waarin staat dat de betalingstermijn eenzijdig wordt verlengd. Nu krijgen ze nog hun geld binnen dertig dagen, maar dat worden zestig dagen. “Het is onderdeel van onze professionaliseringsslag en onze kwaliteitsslag”, zegt een woordvoerder tegenover De Financiële Telegraaf.

De ingreep staat volgens de woordvoerder los van de maatregelen die bij Xenos genomen worden. Ze wijst erop dat zestig dagen tegenwoordig de marktnorm is en dat sommige bedrijven pas na negentig of 120 dagen betalen. “Wij bewegen gewoon mee met de markt.”

Een anonieme leverancier noemt het in de krant echter ‘het eerste signaal dat het niet goed gaat met het bedrijf’. Hoogleraar e-marketing Cor Molenaar stelt dat de retailer de kasstroom nodig heeft. “Als je omzet terugloopt, kom je in liquiditeitsproblemen.”

Deze maatregel is volgens hem een oplossing voor de korte termijn. “Je zou het disloyaliteit van Blokker Holding kunnen noemen, maar er moet wel wat gebeuren.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!