Recordbedrag in winkelvastgoed gestoken

Vastgoedbeleggers hebben in 2015 2,8 miljard euro geïnvesteerd in Nederlandse winkelpanden. Dat is een toename van 87 procent op jaarbasis, meldt Het Financieele Dagblad op basis van een onderzoek van vastgoedadviseur CBRE.

Ook dit jaar blijven de investeringen in winkelvastgoed hoog, aldus het onderzoek. Dat heeft alles te maken met de aantrekkende economie. Het consumentenvertrouwen, dat deze maand licht daalde, bereikte in het vierde kwartaal van 2015 het hoogste punt sinds het begin van de crisis. Ook de consumentenuitgaven blijven toenemen.

Vooral in panden in populaire winkelstraten in grotere steden wordt veel geïnvesteerd. Dat komt doordat vastgoedbeleggers al te grote risico’s willen vermijden, met het oog op de recente faillissementen van grote winkelketens. “Maar in grote steden is het faillissement van bijvoorbeeld V&D juist een kans om nieuwe retailers aan te trekken en de huur te verhogen”, aldus dirercteur retail Krijn Taconis van CBRE.

Vastned voorspelde eind vorig jaar al dat het prijsverschil tussen populaire en minder geliefde locaties voor winkelvastgoed zou blijven groeien. Retailers kijken steeds kritischer of de plek van een pand past bij hun imago en willen alleen nog de beste locaties huren, aldus de vastgoedeigenaar.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends