De leveranciers van Blokker Holding-formules Intertoys, Bart Smit en Marskramer krijgen eveneens te maken met een langere betaaltermijn. Alle leveranciers van huishoudelijke artikelen en speelgoed van het concern met een inkoopvolume van meer dan honderdduizend euro hebben hier als eerste bericht over gehad. Dat blijkt uit de brieven die Intertoys naar zijn leveranciers heeft gestuurd en die in handen zijn van RetailNews.

De leveranciers Lego, Hasbro, Nintendo, Playmobil, Ravensburger, Electronic Arts, VTech, Mattel, Easy2Company, en Pirox zijn vorige week aangeschreven door de ketens waar zij aan leveren. Het gaat daarbij om een ‘eerste tranche’ van grote leveranciers met een inkoopvolume boven de honderdduizend euro, blijkt uit een bijgaande mail van Intertoys-cfo Jan Nap.

Eerder deze week werd al bekend dat leveranciers van Big Bazar, Blokker en Xenos een schrijven van het moederbedrijf hebben gekregen. Voor die van speelgoedformules Intertoys en Bart Smit en huishoudwinkel Marskramer geldt hetzelfde, namelijk dat de betalingstermijn wordt opgerekt van dertig naar zestig dagen. "Dat is gewoon marktconform", zei een woordvoerder van het concern daarover tegen De Financiële Telegraaf. "Wij bewegen mee met de markt." De nieuwe termijn gaat, in ieder geval voor de hierboven genoemde leveranciers, op 1 februari in.

Blokker Holding zegt in de brief aanzienlijk te investeren in winkelformules, logistiek en ict. “Wij vragen ook een investering van uw kant”, schrijft het concern aan de leveranciers.