Starbucks boekt recordomzet

Starbucks heeft zijn omzet in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar zien groeien tot 5,4 miljard dollar, zo’n vijf miljard euro. Dat is een groei van twaalf procent ten opzichte van vorig jaar en bovendien een record, meldt de koffieketen.

De operationele winst van Starbucks kwam uit op ruim één miljard dollar tegenover 915,5 miljoen vorig jaar, een stijging van bijna zestien procent. De Amerikaanse keten schrijft de toename vooral toe aan de uitbreiding van het aanbod, met name met foodproducten. Ook de investeringen in onder meer een loyaliteitsprogramma en mobiel bestellen stuwen de omzet, aldus topman Howard Schultz in een toelichting op de kwartaalcijfers.

Starbucks opende in het eerste kwartaal per saldo 528 nieuwe winkels, waarvan meer dan de helft in de regio China en Oost-Azië. De koffieketen liet eerder deze maand weten tegen 2019 over 3400 vestigingen in China te willen beschikken. De komende vijf jaar moeten er jaarlijks zo’n vijfhonderd vestigingen bijkomen. Momenteel staat de teller op tweeduizend, verspreid over honderd steden. Wereldwijd heeft Starbucks nu 23.571 vestigingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!