Groei verkoop e-books stagneert

De verkoop van e-books in Nederland groeit nog steeds, maar een stuk langzamer dan een jaar geleden. In het laatste kwartaal van vorig jaar was zelfs voor het eerst een lichte daling te zien ten opzichte van dezelfde periode in 2014, meldt distributeur CB.

De e-bookverkopen groeiden over heel 2015 gezien nog wel, met vijftien procent. Vorig jaar was de groei op jaarbasis nog 22 procent. Het aandeel van e-books in de totale boekverkoop is gegroeid van vijf naar 5,7 procent. Ook als alleen gekeken wordt naar de online verkoop, is het aandeel van het fysieke boek nog steeds aanmerkelijk groter, met 71,8 procent.

Als het aantal uitleningen via bibliotheek.nl in de cijfers wordt meegenomen, is het totale aantal transacties met 38 procent gegroeid. Ook dat is beduidend minder dan vorig jaar, toen er 94 procent meer waren gedaan dan het jaar ervoor.

Het aantal etailers dat e-books aanbiedt is niet meer gegroeid. 190 webwinkels in ons land verkopen digitale boeken, één minder dan vorig jaar. Dit terwijl het aantal titels en uitgeverijen van e-books nog wel met enkele procenten is gestegen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!