Onduidelijkheid over tekort V&D

Tot op het laatste moment voor het faillissement waren V&D en eigenaar Sun Capital het niet eens over de grootte van het tekort. Dat meldt NRC Handelsblad op basis van een gesprekken met betrokkenen.

De top van V&D was in de veronderstelling dat het ging om een gat van twaalf miljoen euro, terwijl Sun tot een bedrag van veertig miljoen kwam. In het laatste weekend voor de val heeft de warenhuisketen er alles aan gedaan om twaalf miljoen bij elkaar te krijgen, ervan uitgaand dat het concern daarmee overeind kon worden gehouden. Sun had op dat moment al herhaaldelijk laten weten dat dat niet genoeg zou zijn.

De curatoren van V&D voeren naar eigen zeggen inmiddels ‘constructieve gesprekken’ met geïnteresseerde partijen over een doorstart. Over de inhoud van de gesprekken en de partijen waarmee ze om tafel zitten, hebben de bewindvoerders niks bekendgemaakt. Vorige week lieten ze weten ‘verschillende nadere biedingen’ te hebben ontvangen voor zowel de warenhuisketen als zusterformule La Place.

Uiteindelijk willen de bewindvoerders maximaal drie verschillende eigenaren voor V&D, liet een woordvoerder weten. De voorkeur gaat echter uit naar één eigenaar voor het hele concern.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!