​Varova brengt logistiek onder één dak

Investeringsmaatschappij Varova verdrievoudigt de omvang van het distributiecentrum van Open32 in Arnhem. Het bedrijf achter onder meer Sissy-Boy, Men at Work en Gsus heeft besloten alle logistieke activiteiten daar onder te brengen.

Varova is sinds vorig jaar eigenaar van modeconcern B32 Groep, waar ook de winkels van Blue32 onder vallen. Die overname had voor de investeerder ook een strategisch belang, vanwege het grote logistieke centrum van het Arnhemse modeconcern. Dat kan voor de andere merken als een belangrijke springplank naar de Duitse markt dienen, liet partner Jan Stroeve destijds weten.

Varova streeft naar synergievoordelen voor al zijn fashionmerken, die de laatste jaren met de opkomst van fast fashion, online retail en verticalisering werden geconfronteerd. “Voor alle fashionlabels en -retailers die wij nu bezitten, is het heel moeilijk om op eigen kracht al die veranderingen te adresseren”, zei partner Maarten Vaessen eerder in RetailTrends.

Varova heeft zijn portfolio de afgelopen jaren flink uitgebreid, zijn assortiment verbreed en het volume flink zien toenemen. Daardoor kunnen de magazijnoperaties niet langer manueel aangestuurd worden, stelt Inther. Dat bedrijf is als system integrator eindverantwoordelijk voor de logistieke inrichting. Varova gaat onder meer werken met pick to light.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!