Toekomst Dixons en iCentre niet in gevaar

De overname van de failliete BAS Group door Relevant Holdings is zonder problemen afgerond. In tegenstelling tot berichtgeving van onder meer Quote, verkeren de formules Dixons en iCentre niet in financiële problemen. Dat zegt een woordvoerder van Relevant Holdings tegenover RetailNews.

Er is geen sprake van het mogelijk alsnog afketsen van de deal. “De deal is eind vorig jaar gesloten, het geld is over tafel gegaan”, zegt de woordvoerder. Relevant Holdings is nu bezig met de wederopbouw van beide formules. De toekomst daarvan loopt geen gevaar en er spelen geen problemen.

Multimiljonair en Trust-eigenaar Michel Perridon, die ook als investeerder betrokken was bij de overname, besloot uiteindelijk uit de deal te stappen. Hij was van mening dat de contracten niet op orde waren. “Maar Perridon was uiteindelijk niet nodig om de deal rond te maken”, zegt de woordvoerder.

MyCom behoorde tot het faillissement ook tot de BAS Group, maar ging begin dit jaar verder als zelfstandige keten. De nieuwe eigenaren hebben wel afspraken gemaakt met Relevant Holdings over een samenwerking. Daardoor kan MyCom zijn serviceverzekeringen blijven aanbieden en krijgt de keten toegang tot de ‘connectivity-expertise’ van Relevant Holdings.

Beeld: WSB Interieurbouw

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends