Elektronicaketen Klein in de problemen

De winkels van elektronicaketen Klein houden hun deuren sinds vrijdag gesloten. Het personeel heeft donderdagavond te horen gekregen dat de retailer failliet is, meldt een anonieme medewerker tegenover RTV Rijnmond.

De slechte decembermaand zou het concern de das om hebben gedaan. Het hoofdkantoor is onbereikbaar voor commentaar. Algemeen directeur Peter Buter stelt tegenover het Algemeen Dagblad dat Klein niet failliet is, maar dat hij nu 'veel moet regelen'. "Zolang niets duidelijk is, kunnen we geen mededelingen doen over de situatie. "

Klein beschikt over 34 vestigingen, waaronder zes XL-filialen. Het merendeel van de winkels bevindt zich in Zuid-Holland. Het personeel heeft de sleutels al in moeten leveren en mag niet meer in de winkels komen, meldt NU.nl. Doen ze dat wel, dan wordt dat gezien als een poging tot diefstal.

Klein Retail Group is vooral bekend geworden onder de naam Foto Klein, maar doopte die keten twee jaar terug samen met Camera.nl om tot elektronicaketen Klein. “Hoewel we als Foto Klein regioneel enorm bekend waren, beperkte het woordje ‘foto’ ons te veel”, verklaarde directeur Jeroen Klein.

Jeroen Klein, die recent de Rotterdamse fotozaak Foka op persoonlijke titel overnam, liet in eind 2013 in RetailTrends weten graag naar vijftig winkels te willen groeien. “Op langere termijn hebben we er misschien wel honderd. Maar wie weet, het kunnen er ook twintig zijn. De ontwikkelingen gaan zó snel, dat ik maximaal drie jaar vooruit kijk.”

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends