Doorstart V&D bijna rond

De onderhandelingen over een doorstart van V&D zitten in het laatste stadium. De curatoren verwachten binnen een paar dagen duidelijkheid te geven over hoe de doorstart er precies uitziet, meldt De Financiële Telegraaf.

Hoeveel van de in totaal 62 winkels na de doorstart open blijven, is nog niet bekend. Ook de gevolgen voor de vijfduizend werknemers zijn nog onduidelijk. Aanvankelijk was het de bedoeling om vrijdag al uitsluitsel te geven. “Maar we zullen op korte termijn met een mededeling komen”, aldus een woordvoerder van de curatoren. Hij spreekt over ‘twee, drie of vier dagen’.

De Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay zou de belangrijkste overgebleven kandidaat zijn voor de overname en bovendien de favoriet van Jumbo, dat La Place heeft gekocht. De Brabantse supermarktketen zou in de filiialen van V&D grotere vestigingen van La Place willen openen. Dat zou kunnen in de vorm van een soort 'Jumbo to Go’, maar ook bijvoorbeeld sushibars, bleek vorige week op een bijeenkomst waarbij Jumbo zijn plannen presenteerde aan onder meer de eigenaren van V&D-panden.

Jumbo zit bij een deel van de gesprekken over de doorstart van V&D aan tafel. “Onze focus ligt enkel op het vlak van food-activiteiten”, benadrukt een woordvoerder daarbij.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!