'Toekomst voor twee op de drie V&D-winkels'

Roland Kahn wil de collecties van zijn modeketens ‘op een gedoseerde manier’ binnen V&D aanbieden. Dat melden betrokkenen in Het Financieele Dagblad.

Kahn bevestigde zaterdag als laatste in de race te zijn voor een overname van het failliete warenhuisconcern. Hij zou V&D als ideale aanvulling zien op zijn huidige imperium, waar Coolcat, America Today, MS Mode en Sapph onder vallen. Hij wil zo’n veertig van de 63 vestigingen van V&D openhouden, melden bronnen tegenover het Algemeen Dagblad.

Kahn zou met de overname van V&D een betere inkooppositie verwezenlijken en tegelijkertijd voorkomen dat er nog meer gaten in de winkelstraten vallen. In de warenhuizen wil hij een combinatie maken tussen horeca en winkels, om voldoende publiek te trekken. Voor het horecagedeelte doet de ondernemer een beroep op Jumbo, dat al de zelfstandige restaurants van La Place uit de boedel kocht.

Het is nog niet honderd procent zeker dat de curatoren een deal met Kahn sluiten. Zo worden er nog gesprekken gevoerd met de bank over de financiering. De sleutel zou echter in handen liggen van de vastgoedeigenaren, van wie wordt verlangd dat ze de panden van V&D opknappen. Een aantal zou in het Canadese Hudson’s Bay op termijn een stabiele uitbater zien. In dat geval kan het een juridisch steekspel worden, stelt een vastgoeddeskundige. “Beide partijen zullen hoogstwaarschijnlijk als voorwaarde stellen dat ze een minimum aantal locaties willen en bijvoorbeeld in alle grote steden.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!